Венцислав Чавдаров: За мен най-големият диамант в нашия градски скиптър завинаги ще си останат самодейците от НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – гр. Раковски

Заместник – кметът и председател на Народно читалище „Свети Свети Кирил и Методий 1908“ – град Раковски използва личния си профил в социалните мрежи за да изрази своята благодарност към самодейците от НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – гр. Раковски – 1908“, които за пореден път са го накарали да се чувства горд с  родното си място и неговите хора. 

Поводът за поста е блестящото представяне на Фолклорния ансамбъл „Слав Бойкин“ на международния фестивал „Слав Бойкин“. 

Публикуваме поста на Венцислав Чавдаров без редакторска намеса: 

„Кулинан I“ най-големият диамант в света, тежащ повече от 3 000 карата, вгрден в скиптър на Британския монарх. Град Раковски също има своя скиптър и това са хората живеещи на негова територия. Само и единствено притежават този царствен елемент, който символизира водачество и лидерство. Колко ще бъде красив този скиптър зависи само от тях.
През изминалата седмица Тихомир Зайков остави по пътя си към мечтаната цел няколко истински диаманта, които му гарантираха голямата победа. Дерзай и продължавай към твоето собствено развитие, шампионе!
Защо започнах със сравнението с „Кулинан I“ за мен най-големият диамант в нашия градски скиптър завинаги ще си останат самодейците от НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – гр. Раковски – 1908“, които за пореден път ме накараха да се чувствам горд с моето родно място и неговите хора. На едно от най старите места в България, където от векове се осъществява култура, а именно амфитеатъра в Несебър на международен фестивал с традиции, при особено компетентно и експертно жури ние успяхме да завоюваме множество награди:
Първо място за танцов състав с ръководител Велизар Василев
Второ място за танцов състав с ръководител Илиан Недялков
Първо място за смесен хор с ръководител Катя Башева
Второ място за народен хор с ръководител Катя Башева
Първо място за дует Ренета Плачкова и Мария Друмчийска
Второ място за Йоана Храненикова индивидуално изпълнение I възрастова група.
Първо място за Мария Друмчийска – индивидуално изпълнение III възрастова група.
Второ място за Ренета Плачкова – индивидуално изпълнение III възрастова група.
Благодарностите са за нашите художествени ръководители, които с голям ентусиазъм винаги дават нужното сърце на нашите самодейци.
Разбира се, че не на последно място благодаря от сърце и на Ана Белчева и Стефан Белчев, които бяха мотора в цялостната организация.
Благодарности и на Стоян Пенсов за търпението, което винаги проявява въпреки трудната обстановка.
Нямате представа колко велик се чувства човек, който се намира на 250 км. от родното си място, където хора от неговото родно място правят култура с пълно сърце. Благодаря ви за тази емоция! Поклон пред вас!