Започна инициатива Щедрата кошница – Великден 2024 г. на Каритас

Стартира великденското издание на кампанията „Щедрата кошница“
За поредна година благотворителна католическа организация „Каритас Витания“ подготвя кампания „Щедрата кошница“, насочена към събиране на хранителни продукти, които ще бъдат раздадени на възрастни и на хора в затруднено финансово положение от Раковски и съседните населени места, непосредствени преди Великден. Инициативата е сътворена от волята и благородството на местната доброволческа структура на „Каритас Витания“ в гр. Раковски през 2017 г. Основната ѝ цел е подкрепа на многодетни семейства, болни, възрастни и самотни хора, които живеят в недостиг и риск.
През 2024-а кампанията стартира на 26 февруари и ще продължи до 26 април, като ще обхване светлите празници както за католическата общност, така и за православната. Началото се поставя с кошница, стояща в преддверието на църква „Св. Михаил Архангел“. В нея всеки може да постави опаковани хранителни продукти, които не се нуждаят от специален режим на съхранение и са в срок на годност, както и санитарни и хигиенни материали от първа необходимост.
Освен на място в църквата, продукти се приемат и в офиса на „Каритас Витания“ в гр. Раковски, както и в социалното предприятие „Работилница на Каритас“.
Кампанията се обявява и в платформата за доброволчество „TimeHeroes“, която оказва съдействие за разпространението ѝ и за намиране на нови доброволци. По този начин подкрепата идва от дарители от всички населени места. Често се включват също корпоративни дарители от средния и малък бизнес, неформални сдружения на колеги, частни лица и меценати.
Очаквайте скоро и подробна таблица с необходимите продукти и нужната бройка!