Заслужени аплодисменти за първия детски турнир по волейбол „Съединение за децата“

Спонтанни  детски игри на волейбол прерастнаха в организиран турнир  под надслов „Съединение за децата“ , иницииран от община Раковски в партньорство с  Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните/МКБПМН/   и е голяма заслуга на секретаря на комисията Веселин Делипетров.

Кметът на Община Раковски  Павел Гуджеров   откри турнира  тържествено.  Той благодари на екипа на местната комисия за инициативите  и реализациите им както сред децата и младежите, така и сред родителите и учителите. Градоначалникът поздрави и родителите на децата за отговорното родителство и подчерта, че   тяхното отношение към училището и учителите е решаващо за начина, по който детето се държи извън дома и се отнася към учебните си и извънкласните си задължения.

„Поздравления за успехите на Вашите  деца! Това означава, че наред със знанията, са  проявили толерантност, дисциплина, сплотеност, приятелство, умения за работа в екип.

Вашите деца  показаха това, на което са научени вкъщи. Ваш е ангажиментът да го научите, че с амбиция, труд и постоянство всичко е възможно. Да му помогнете да осъзнае, че неговият животът ще бъде такъв, какъвто си го направи.

За нас е важно да си сътрудничим, да гледаме в една посока при обучението и възпитанието на децата, за да постигаме и общите си цели – все по-добра грижа за децата на Раковски.“-  убедителен бе  Гуджеров.

„Аплодисментите днес са за вас деца, състезатели, аз просто исках да организираме един ден, в който да ви бъде забавно и да ви насърчим към спорта. Един голям актьор имаше една велика реплика „Няма идеални хора само идеални намерения“… моите намерения за днешния ден бяха идеални. Повечето деца знаят, колко усилия костваше на много от вас организацията, за да може волейболният турнир да се състои днес. Аз вярвам, че тепърва в община Раковски ще се случват хубави неща, защото има за кого да се работи има за какво, струва си, а най-хубавото за мен е, че съм супер щастлив с това, което правя ! „- заяви Веселин Делипетров преди страта на турнира.

„Едно от нещата, които най-много ме радва и ме кара с голямо желание да идвам на работа е, че нашите деца са огромни ентусиасти, носят в себе си заряд и знаят как се правят нещата и естествено, благодаря на Бог, аз имам до себе си прекрасни хора на които мога да разчитам, като Петя Котова, която изготви плакатите за популяризиране на турнира и присъства на състезанията въоражена с фотоапарат едно от многото неща, с които се справя перфектно, Кристиян Романов, който дойде с професионална техника и не спря да обикаля и да снима за да може този ден да се овековечи и да останат едни съкровени спомени (негови са кадрите, които виждате) на Стефан Фамилиано, който вдигна във въздуха дрон и засне от въздуха нашите волейболисти, на  Августин Занчев и Пламен Занчев, които имаха тежката задача да бъдат арбитри и да се грижат състезателите да играят според правилата. Всички те присъстваха и работиха абсолютно безвъзмездно. „- развълнуван бе Веселин Делипетров.

Той благодари и  на ръководството на община Раковски, които плътно застават зад всяка една негова  идея (колкото и налудничева да е тя) .“ Винаги каквото ѝ да съм поискал ми се осигурявало необходимото,  за да мога да работя спокойно, надявам се така да е и за вбъдеще.“- допълни Делипетров.

Победители в турнира са отбор „На майтап“; второ място за „Губещи“ и трето за „Мацките от Генерал Николаево.