Конфискуваха 15 каруци в град Раковски

След проведена специализирана акция на служители на РУ Полиция град Раковски и фирмата изпълняваща дейност по общинска охрана на територията на общината, бяха задържани и конфискувани 15 каруци собственост на роми от двете махали на града.

Към 11:30 часа преди обед на 24.02 2016 г. е получен анонимен сигнал за изсичане на овощна градина намираща се на стария път между село Момино село и квартал Секирово на град Раковски. Според очевидеца, голяма група хора от ромски произход масово изсичали и извозвали с помощта на каруци и без това оредялата сливова градина. На сигнала е реагирано незабавно, като в акцията са се включили два екипа на РУ Полиция град Раковски и един екип на общинска охрана. След като на мястото на престъплението се установява, че крадците на дърва са били повече се налага присъединяването на още един екип на общинска охрана.
За няколко часа на място са заловени 35 души от ромски произход и 15 каруци повечето от които вече натоварени с изсечени дърва. Съставени са множество актове за установеното нарушение. Всички отрязани дървета са иззети, а каруците конфискувани. Предстои определяне на наказание за извършителите, което по всяка вероятност ще е парична санкция за административно нарушение.