АСФАЛТИРАНЕТО НА УЛИЦИ В ГРАД РАКОВСКИ ПРОДЪЛЖАВА

След като по-рано тази година бяха открити новите асфалтирани участъци на улиците „Васил Левски“, „Петър Богдан“, „Яко Яковски“ и „Индустриална“ в присъствието на премиера на Република България г-н Бойко Борисов, сега предстои реконструирането на още две нови пътни артерии на територията на град Раковски. Това са улица „Първи май“ в квартал „Секирово“ и улица „Москва“ в квартал „Генерал Николаево“.

Общата дължина на участъците, които ще бъдат ремонтирани и асфалтирани е над 1 километър, а средствата предвидени за това около 750 000 лева.

Целта на проекта е подобряване на транспортно – експлоатационните характеристики и осигуряване на условия за безопасност на движението, комфорт на пътуващите и добро отводняване на новопроектираните улици в града.

Предвижда се полагането на двупластова асфалтова настилка с хоризонтална маркировка, поставянето на пътни знаци ограничаващи скоростта на движещите се МПС – та до 50 км/ч. От двете страни на улиците ще бъдат положени и нови бордюри, като към всички съществуващи гаражи ще бъде оформен подход от бетонова настилка, а преходите към жилищните входове с пешеходен тротоар.

Реконструкцията на предвидените участъци от пътната мрежа на град Раковски ще се осъществи при напълно ограничение на движението по тях и осигуряване на обходни маршрути.