ЕСЕНЕН СЪБОР В С. ШИШМАНЦИ

В дните петък и събота /27-28 август/ се проведе традиционния за село Шишманци есенен събор „Голяма Богородица“.Този празник има за цел  да  подсили усещането за общност и духовно уединение на местните жители и гости.

Той идва  с вълнението от това ,че ще се съберат от близо и далеч роднини и познати,които ще с бъдат заедно ,на центъра около трапезите за да забравят за малко грижите на ежедневието,като се повеселят от сърце.

За тази цел самодейци от читалищата на Шишманци,  Чалъкови , Белозем и Раковски изнесоха фолклорна програма подготвена за сцената на събора. Участие взеха малки и големи, деца, младежи и възрастни.Част от програмата беше и изпълнението на индийски танци.

Организаторите им отправиха признателност  за тяхното участие ,благодарение ,на което програмата бе по-пълноценна и емоционална.За доброто настроение на гостите в петък се грижеше орк. „Млади Тракийци“ , а в събота и орк.“Феникс“ с ръководител Христо Коритаров.Събитието не мина без голямо българско хоро ,което поведе кмета на селото- Костадин Иванов, облечен в традиционна българска носия.

Искам да благодаря на всички спонсори и участници, на всички хора, които присъстваха, взеха участие и допринесоха за осъществяването на този празник.Надявам се догодина да има повече гости и да бъде още по-весело“ – коментира кметът на с. Шишманци- Костадин Иванов.