„ФармерЕкспо-Раковски 2019“ кани местните занаятчии, майстори и творци

На 14 септември за трета поредна година в град Раковски ще бъде открито животновъдното изложение“ФармерЕкспо-Раковски 2019″.

С опита от двете издания  то дава сериозна заявка да се превърне в едно от най-значимите изложения за животновъдство и фермерски храни в България. Организаторите – Община Раковски и Организация на производители „Фермерско мляко“  ще предоставят на участниците и гостите на събитието възможност да се запознаят, както с постигнатото през изминалата година във фермите и при производителите на чисти месни, млечни, пчелни и растителни храни, така и за обмяна на опит по между си.

Изложбата на коне и кучета и открита площадка за среща на деца с „бейби“ селскостопански животни, ще бъде допълнена и с първи търг за елитни български говеда.  Демонстрации на традиционни техники за производство на храни, дегустации, и тобмола с късмети ще привличат вниманието на многобройните посетители, а групи от местни артисти ще повдигат градуса на настроението на всички още от самото официално откриване на „ФермерЕкспо -Раковски 2019“.

Тази година организаторите разширяват спектъра на изложителите, като искат да привлекат и участници от неземеделския сектор.  производители на млечни продукти, хляб, домашни сладка, мед, вино, български облекла.

Занаяти като изработване на накити от полимерна глина, медникарство, шапкарство, изработване на изделия от кожа, рисуване и гравиране върху стъкло, грънчарство и везбарство. изделия от кожа, изработка на накити, звънчарство, ножарство, везбарство и художествено плетиво, грънчарство, гайтанджийство, ръчно килимарство и други. Производители на млечни продукти, хляб, домашни сладка, мед, вино, български облекла и плетива.

Заявки за участие и запитвания, могат да се подават до 5 септември  на :

Ана Белчева

тел. +359 88 4292918

Рангел Матански

тел. +359 88 8445761

e-mail: rangelmatanski@gmail.com