Футболно дерби между ФК „Вихър“-Белозем и ФК „Марица“-Милево

На 10.09. в Белозем при футболно дерби на стадиона в селото, сили премериха домакините от ФК „Вихър“ с  ФК“Марица“-Милево, като местният тим победи с 3:0 гостуващия отбор. Още в началото на срещата Наско Любенов откри резултата, последван от Кирил Казаков в средата на първата част. Не липсваха и наказателни жълти картони, които бяха  връчени на Стайко Славчев и Тодор Костадинов от отбора на Вихър в първото полувреме, което завърши с 2:0 в полза на Белоземци.

Броя на головете се увеличи с още един  във втората част на мача, благодарение отново на Кирил Казаков. Така за радост на многобройната публика и кмета Тачев, който бе дошъл да подкрепи местния тим, третата футболна среща от новия сезон завърши с убедителна победа за домакините от ФК“Вихър“- Белозем при резултат 3:0 и опасно  напрежение, появило се почти в  края между някои играчи от двата отбора, което бе овладяно и предотвратено от служителите на реда и последната съдийска свирка за финал.
Йосиф Бахчеванов сподели след мача, че определено, са можели и повече голове да вкарат, тъй като са създали положения, които обаче не са отиграли.“Ще се опитаме да играем, колкото се може по-красив футбол“- допълни той.
Миналият сезон ФК“Вихър“-Белозем са заели 5-то място, а този се надяват да минат, колкото се може по-напред „Минимум тройка“.
Иван Кавалов от същия отбор си пожела: „Защо не и първо място. Имаме още много да растем -тактически и физически, но ще напреднем, за да изпълним целта си. Ние сами си помагаме и кметът Тачев ни помага, така задружно, заедно ще постигнем максимума“-бяха финалните думи на футболиста.