Издигнаха нов паметник на загиналите във войните от Шишманци на центъра в селото

 

За да се почете паметта на загиналите във войните от Шишманци,кметът на селото-Костадин Иванов реализира своята идея в решение да издигане  паметник в тяхна чест. Във връзка с тази инициатива,след като строителните работи са вече финализирани, той сподели следното  в интернет страницата  с жителите на кметството:

Винаги съм смятал,че всяко село трябва да пази паметта за предците си, особено за тези,които са понесли страдания или загубили живота си за Родината.Това е най-малкото,което им дължим. 
Селото ни е малко,но броят на участниците във войните на загиналите-внушителен.Затова,когато станах кмет,идеята ми да издигнем паметник в тяхна чест узря в решение. А в момента,в който усетих възможност да я реализирам,предприех необходимите действия и…. ето ни днес пред паметника на  героите от войните от признателните им съселяни.
Изпълнението на паметника стана възможно благодарение на дарение от фирма „Арт–Строй“, гр.Смолян и с подкрепата на Община Раковски,облицовката е изработена от фирма „Сахара“, за което им благодаря сърдечно.
Честит да ни е паметникът,пред който се надявам често да заставате със стегнати гърла и да разказвате на децата и внуците си за достойните им предци.

Очаква се официалното откриване да бъде на 2-ри март,на центъра преди традиционното тържество за 3-март,деня в който се чества Националния празник на България.