Кметът на Раковски присъства на откриването на учебната година в ОУ“Христо Ботев“

По повод началото на новата учебната година кметът изпрати поздравителни адреси до всички училища и детски градини на територията на общината. В обръщението се казва:
“ За нашия народ училището и знанието са нещо свято! Днес, когато живеем във време на разколебани ценности и традиции, мисията на българското училище и българските учители е още по-важна.
Като кмет на Община Раковски съм изключително горд, че в раковските училища и сега живее гордият възрожденски дух и желанието за напредък и обновление, завещани от достойните ни предци.“
На добър час през новата учебна година Гуджеров пожела лично на учителите и учениците от ОУ „Хр.Ботев“ в кв.Секирово, където присъства на официалното откриване. Общинският градоначалник е възпитаник на школото и не пропусна да си направи снимка с учителката си по математика.
От учебното заведение бяха подготвили изключително богата програма, с която превърнаха 15 септември в един истински празник.
Тържеството в ОУ „Хр.Ботев“ започна с издигането на знамето на България и химна. Празничната програма продължи с изпълнения на песни и танци на възпитаниците на училището.

Накрая по традиция директорът удари първия звънец и всички ученици, начело с най-малките, за пръв път през тази учебна година влязоха в клас.

Зам-кметовете на Община Раковски, Татяна Бакова уважи празника на ОУ „Гео Милев“ в Белозем, а Йовко Романов присъства на официалната церемония за началото на учебната година в ОУ „Д-р Петър Берон “ в с.Чалъкови. На всички ученици те пожелаха воля и успех в овладяването на знанията, да бъдат дръзки и да отстояват мечтите си.
По-късно днес „четата“ на кмета Гуджеров се отправя към следващото патриотично предизвикателство . Групата пътува за Гърция , където утре ще изкачи връх Каймакчалан по случай 131 годишнината от боевете там ще отдаде почит пред героизма и саможертвата на българските бойци загубили живота си на този връх.