КРАТКА ИСТОРИЯ ЗА ДОБРОТО В РАКОВСКИ

КРАТКА ИСТОРИЯ ЗА ДОБРОТО В РАКОВСКИКРАТКА ИСТОРИЯ ЗА ДОБРОТО В РАКОВСКИ

Понятията „добро“ и „зло“ са вълнували хората от дълбока древност, а пословичната борба между тях продължава откакто свят светува. Още от деца ни разказват за онези красиви истории, за вълшебния подреден свят на „доброто“, в който всички живеят мирни и щастливи, и как то винаги побеждава „злото“.

В нашата кратка история ще Ви разкажем за един жест, за една честност, за един добър човек от град Раковски – Иван Кисов.

Историята започва сутринта на 30 май 2016 година, когато нашият герой на път за хранителния магазин, който се намира в близост до дома му, забелязва на главният булевард „Г. С. Раковски“ тефтер и портфейл. Той веднага се усъмнил, че вещите са изгубени и без да се колебае спира колата и ги взима, а когато отваря портфейла вижда и кой е собственика му. Оказва се, че намерените вещи са на Иван Спасов – ръководител на звеното по общинска охрана в Община Раковски. Тъй като г-н Кисов не знаел телефонния номер на охранителя, той позвънява в Общинска Администрация,  обяснява за случилото се, получава координатите на потърпевшия и след това се свързва с него. След телефонен разговор двамата мъже се срещат и г-н Кисов връща непокътнати всичките изгубени вещи на служителя от общинска охрана – портфейл с лични документи и пари, както и тефтер и служебни книжа.

След изказани сърдечни благодарности за проявените честност и коректност от страна на нашия герой, Иван Спасов разказва за начина по който е изгубил личните си вещи.

Когато същата сутрин общинския охранител приемал смяната си, в момент на разговор с неговия колега, г-н Спасов забрава вещите си върху тавана на служебния автомобил с който ще патрулира през целия ден и се отправя от кв. Ген. Николаево към кв. Секирово. Още с пристигането си той вижда неправилно паркирано МПС и започва да търси своя тефтер за да си запише номера на нарушителя, но се оказва, че не само той му липсва, а и останалите лични документи. Бързо си спомня какво може би се е случило и тръгва по обратния път, когато мобилния му телефон позвънява, а отсрещния глас (Иван Кисов) му съобщава, че вещите му са на сигурно място.

За някои тази история може би е глупава, за други просто клише, но за потърпевшия Иван Спасов това е знак, че в този изключително материален свят все още съществуват съвестни и добри хора. Използваме случая изразим благодарности от екипа на r-news.bg към Иван Кисов за това, че е един от тези добри хора.