Литургия за успешна учебна година

В неделя на 18 септември литургията в Църква „Свети Михаил Архангел“ от  10 часа бе отслужена за успех през новата учебна година на всички ученици, студенти и учители. В края, те получиха като подарък по една иконка  на Архангел Михаил, за закрила и  подкрепа в новия учебен период.

Междувременно се организират духовни упражнения за семействата от енорията в периода 23-25 септември. Ето какво написа От.Борис в своята покана към тях:

„Драги семейства,
отново отправяме към вас покана за участие в Духовните Упражнения, които ще се състоят в Миромир в дните от 23 до 25 септември. Това мероприятие е една прекрасна възможност да се „заредите” с Божиите ценности, необходими за вашия духовен и брачен живот.
Духовните Упражнения ще се проведат в Миромир в дните от 23 до 25 септември. Лектори ще бъдат Райна, Андрей и още една съпружеска двойка, може би от Варна.
Цената за двете преспивания и за храната ще е по 25лв. на човек. Децата няма да бъдат таксувани. За тях ще има аниматор, който да ги занимава по време на конференциите.
Тези духовни дни са замислени специално за съпружески двойки, следователно участието на двамата съпрузи е задължително.
Тези от вас, които искат да вземат участие, нека се запишат, като ми се обадят по телефона най-късно до 19 септември (отец Борис: 0893685897).

Накрая добавям и една ценна мисъл, която обяснява смисъла на Духовните Упражнения: „Днес, във времената на толкова голям медиен шум, особено много трябва да пазим моментите на тишина, размисъл и мълчание, за да доловим светлината на Божествената истина, за да позволим да ни води мъдростта и любовта на Светия Дух”.

Поздрави!“

Отец Борис

img_1619 img_1629 img_1648 img_1650 img_1679 img_1681 img_1689 img_1691 img_1698