МЕЖДУНАРОДЕН ХРИСТИЯНСКИ ФЕСТИВАЛ БЕЛОЗЕМ

Всяко лято в село Белозем се провежда МХФБ (Международен християнски фестивал Белозем). Това е католически фестивал, на който се събират младежи  от цяла България, за да възпяват и хвалят Бог. По традиция гости на фестивала са също хора от Полша и други страни. Интересна част от програмата са  вечерните концерти в амфитеатъра на енорията „Свети Франциск“.

Тази година срещата в Белозем ще се проведе под мотото „Милосърдни като Отца“-тематично име, имайки  предвид, че се намираме в годината на Божието милосърдие.

За разлика от предишни издания, сега събитието ще бъде от две части, като освен в европейското село на щъркелите в дните от 22 до 27 август 2016 година (където ще участват младежи на възраст от 14 до 20 г.), в столицата фестивал също ще има от 9 до 11 септември, който ще бъде  продължение за младежи на възраст над 20 години.

По време на фестивала организатори и участници  ще  засегнат всичко онова, което е свързано с живота, в който ни се случват радости и трудности, където се появяват проблеми и предизвикателства. Ще се опитат да се докоснат до тайната на Бога чрез набожности, конференции, уъркшопи, танци, песни, срещи по групи и участие в концерти. Поканени са  групи от Австрия, Полша и Украйна.