Милен отива в Италия за започване на лечение

На 14 май ръководството, учителите и учениците от ОУ „Христо Смирненски“ изпратиха Милен Белчев за Италия, където ще започне неговото лечение. В края на миналата година и началото на новата се проведоха няколко успешни благотворителни кампании в негова подкрепа. За да отпътува и започнат прегледите и изследванията, му бяха необходими първоначално 20 000 лв. Семейството на момчето до момента на кампанията сами се справяха с болничните разходи. След като се наложи допълнително други специлисти да го видят  и заминаване в чужбина сумата необходима за това се оказа непосилна за тях. Приятели,на семейството, съученици, учители на Милен, както и много граждани откликнаха на молбата и зова за помощ чрез различни благотворителни мероприятия. Сумата бе събрана сравнително бързо и родителите на Милен го записаха за лечение в Италианска болница.Още тогава майката – Красимира Белчева сподели,че след събиране на средствата и превеждането им по банков път следва записване и се чака ред за приемане в болничното заведение. Миналата седмица чрез социалната мрежа в групата на Милен „Вярваме в доброто“и страницата на ОУ „Христо Смирненски“ Нели Бенина една от организаторките на инициативите в негова помощ официално  съобщи, че този ден е настъпил. Ето какво каза тя:

„Дългоочакваният ден настъпи. Днес учениците, учителите и ръководството на ОУ „Христо Смирненски“ изпратиха Миленчо. Утре той тръгва за Италия. Нашата Надежда е, че за неговата болест ще има лек. Нашата Вяра е, че мечтата му ще се сбъдне. И всичко това благодарение на Вашата Любов.

„БЛАГОДАРЯ“ Това е една от най-хубавите думи в нашия речник, означава „дарявам благо, добрина, добро“. Днес Ви благодарим с усмивка,с лично отношение към всеки един от Вас. Благодарим Ви за благото и добрината,която Вие дарихте на едно дете и на неговото семейство!!!“

НЕЛИ БЕНИНА

Обръщението бе подкрепено  с видео, на което са запечатани някои моменти от провеждането на благотворителните кампании придружено с благодарност към всички благодетели.

Видеото можете да видите тук.