Не бъди наблюдател – стани деятел!

Стани съучастник в доброто! Не изпускай момента!

Малко преди „Рождество Христово“ – денят, в който се ражда Исус – радост и светлина за хората, Каритас-Раковски ви кани  да се присъедините към  благотворителен базар. Той ще се проведе в последната неделя преди Рождество Христово – 18.12.2016 на познатото ви място – двора на църква „Св. Михаил Архангел“, от 11.00 часа.

Ето и начините, по които може да станете съучастници в доброто:
1. Посетете  базара и си купете продукт от  работилницата на доброволците – интерес събудиха творенията на арт-групата на Каритас – сапуни, свещи и декорации за елха. Ако все още се чудите какъв малък и стойностен подарък да направите на вашите близки, не пропускайте базара. Защото тези  продукти носят своята социална добавена стойност, понеже със средствата от тяхната продажба подкрепяме хора от уязвимите групи.

2. Донесете домашно приготвен сладкиш, баница, мъфини и т. н. в деня на базара. Това са едни от най-търсените и най-бързо свършващи продукти на базарите. Така е, защото всеки цени и обича да си похапва домашно-приготвена храна.

3. Поставете хранителни продукти в „Щедрата кошница“ – в периода 11-21.12 в Църквата отново ще бъде поставена кошницата, в която се  събират хранителни продукти, които после се раздават на нуждаещите се. Ако желаете може да донесете продукти и директно в офиса на Каритас – всеки работен ден от 8.30 до 11 и от 14.30 до 16.30. Офиса  се намира от лявата страна на църквата, на ул. „Петър Богдан“, срещу банка ОББ. Ако има желаещи да поставят кошници и в своите магазини или работни места –  свържете се с ръководството.
Събират се всякакъв вид опакована храна – варива, ориз, макарони, консерви, бонбони, сладка, бисквити, вакумирани храни (кашкавал, сирене, колбаси и т.н.) и каквото още се сетите, чийто срок на годност не изтича преди 27.12.2016 г.

4. Регистрирайте нужда. „Това пък какво е?“ ще си кажете 🙂
Огледайте се около вас, около вашите съседи, приятели и си помислете дали някъде там има някой, който е забравен, който е самотен, който е в затруднение, който е гладен и няма да посрещне Коледа като всички останали… Не се притеснявайте да сигнализирате! Не стойте безучастни към чуждото нещастие – винаги има какво да се направи за нашите ближни!

Средствата конкретно от този базар, заедно със събраните продукти, ще се използват за приготвяне на хранителни пакети, които ще бъдат раздадени на нуждаещи се семейства от  град Раковски, за да могат да посрещнат този свят празник с надежда и радост.

За връзка с „Каритас „-Раковски, за подаване на сигнали и всякакви други въпроси и коментари, може да  пишете на лично съобщение или имейл: rakovski@vitania.caritas.bg. Също така може да се свържете директно на следните телефони:
0895847448 – Венцислав Чавдаров – енорийски отговорник на Каритас Раковски
0886 399 115 – Мария Чепишева – изпълнителен директор на Каритас Витания

Бъди активен в създаването на доброто!
Не бъди наблюдател – стани деятел!