Нов служебен автомобил за заслуги получи РУП Раковски

Нови 21 автомобила получи Областната дирекция на МВР в Пловдив. Автомобилите са разпределени за сектор “Пътна полиция” и за районните управления в Асеновград, Карлово, Първомай, Стамболийски, Раковски, Хисаря и Труд. Днес по този повод пред сградата на полицията в гр.Раковски се проведе церемония с представяне на новата придобивка, която влиза в действие  за служебните цели на полицейските служители. В началото От.Димитър благослови автомобила и всички, които ще работят с него. След това началника Георги Илиев плисна менче с вода по пътя пред управлението, бурно аплодиран от служителите и гостите сред които кмета Павел Гуджеров, предс.на ОБС-Раковски Георги Лесов и зам.кмет Йовко Романов.

Колата ше бъде използвана за патрулна и е оборудвана със система за постоянно видеозаснемане на пътния контрол за проследяване дейността на полицейските наряди, работна станция за отдалечен достъп, камери, микрофони. Разполага и с мобилни печатни устройства, чрез които на място ще се издават документи за установени нарушения на пътя, както и за разпечатване на невръчени електронни фишове и наказателни постановления.
Началника на районното управление в Раковски-Георги Илиев сподели, че от 20 години в полицейската служба на града не е имало нов автомобил и разпределението на возилото е според показаните работни  резултати.
Чрез камерата ще се наблюдават както нарушителите така и работата на дежурните полицаи по време на патрулния престой.
С цел предотвратяване на пътни инциденти и шофиране в нетрезво състояние и по пътната мрежа на общината ще има засилено полицейско присъствие.