Раковски се включи в Безсмъртния полк

С тържествени слова, поднасяне на венци възпоменаване на местните герои и почитане на паметта им се отбеляза 9-май на пл.България в община Раковски.

Тържеството по случай Деня на победата над хитлерофашизма и Деня на Европа бе организирано от общинската организация на офицерите и сержантите от запаса и резерва и община Раковски.

За четвърта поредна година в България се проведе световната инициатива „Безсмъртният полк“. У нас тя носи названието „Безсмъртен полк- България“. Тази година се включиха повече от 37 български града, като Раковски е един от тях. Така България става част от световното движение, в което участват 40 държави. Миналата година градовете бяха 30. На специално пано на площада в Раковски бяха поставени портретите жителите на общината участвали в антифашистката борба.

Церемонията уважиха председателя на ОбС – Раковски Георги Лесов, зам.кметовете Татяна Бакова и Божидар Стрехин, подп.Стефан Марушкин- председател на общинската организация на офицерите и сержантите от запаса и резерва, началника на военния отдел в община Раковски подп.Милан Гинов, общински съветници и роднини на геройски загиналите в Отечествената война.

Денят на Европа е празник на Европейските общности, на единството и мира на стария континент. Тази година се навършват 73 години от края на Втората световна война и 68 години от декларацията на Робер Шуман.