С шествие и венци гр.Раковски отбеляза националния празник 3-март

След поредицата от чествания  в Шишманци  Белозем,учебните и детски заведения на територията на общината,в самия ден на 3-ти март с шествие от два лъча, които тръгнаха от кв.Ген.Николаево и кв.Секирово тържествено се отбеляза националния празник и в гр.Раковски.

Крайната цел и посока на двете групи бе паметника на Г.С.Раковски пред централна поща. Там на място след химна на република България, се откри официалната част с кратък урок по история за значението на тази дата.

След това кметът на община Раковски Павел Гуджеров изнесе приветствено слово пред събралите се множество граждани.В него той сподели своето вълнение „от тази уникална разходка назад в историята на България“,като подчерта, също че „трябва да бъдем единни около идеята за по-добро бъдеще на страната“и „нека никой не се опитва да патентова патриотизма, ние трябва да го носим в нас водени от любовта към родината“.

Малко по-късно деца и младежи изнесоха литературно-музикална програма в тематичен  революционен стил пред гостите.Певческата група към Н.Ч.“Св.Св.Кирил и Методий“поднесе музикален поздрав с песента“Къде си вярна ти любов народна“.
Накрая бяха поднесени венци пред паметника в знак на почит към геройски загиналите герои за свободна и независима  България.