Стрийт фитнес – Раковски

Тази събота и неделя ще се даде старт на 9-тия общински спортен празник. Сред многото видове спорт, които ежегодно са включени в програмата на събитието за втора поредна година, ще има и състезание по Срийт фитнес, вид спорт, който е сравнително нов, но бързо спечели много привърженици и популярност сред по-младото поколение. Изключение не правят и младежите от гр.Раковски. По предварителна информация има интерес и са записани  състезатели  от други градове на страната. Поради големия интерес ви информираме за  програмата при която ще протече надпреварата.

 

I кръг – „Freestyle съчетание“
~ Всеки участник ще разпола с 2 мин. на територията на цялата площадка. Оценявайки неговото представяне, съдийте ще отсеят 8-те участника с най-висок бал до момента, като именно тези осем ще продължат във II-ри кърг.

II кръг – „Четвъртфинал“
~ Осемте с най-висока обща оценка до момента ще се изправят един срещу друг в двойки според предварителен жребий. Така ще се оформят 4 директни сблъсъка, като всеки участник ще разполага с 3 влизания на площадката, като той определя какво съчитание от елементи да демонстрира така, че да не надвишава 40 сек.

От тях в III кръг ще продължат само 4-мата победители от всяка една двойка battle-a.

III кръг – „Полуфинал“ – BATTLE
~ 4-мата участника ще се изправят в ДВA ДИРЕКТНИ СБЛЪСЪКА определени от предварителния жребий в Четвъртфинала ( 2 x BATTLE ), без да се взимат предвид оценките и резултатите до момента.

*Например:
I BATTLE : Х-участник 1 VS Х-участник 3
II BATTLE : Х-участник 2 VS Х-участник 4

~ Всеки един от тях ще разполага с 3 влизания на площадката, като той определя какво съчетание от елементи да демонстрира така, че да не надвишава 40сек. на влизане/рунд

~Победителите от двата директни сблъсъка преминават в IV кръг – „ФИНАЛ“
Загубилите ще се борят за 3-то и 4-то място.

IV кръг – „ФИНАЛ“
~ Победителите от Полуфинала ще се изправят един срещу друг в директен сблъсък (BATTLE) за 1во и 2ро място.
Ще разполагат с 4 влизания на площадката, като те определят какво съчетание от елементи да демонстрират, така че да не надвишават 40 сек.

~ Загубилите от Полуфинала ще се изправят отново един срещу друг в директен сблъсък (BATTLE ) за 3то и 4то място, като те също ще разполагат с 4 влизания на площадката, като те определят какво съчетание от елементи да демонстрират, така че да не надвишават 40 сек. на влизане/рунд