Тревожни факти за дрогата

За един месец в Раковски – четирима водачи карат коли дрогирани, четирима младежи /20-25г/ с психични разтройства в психиатрия от амфета, единият – два часа борба с 6 полицая пред очите на баща си – няма линейка …..Днес 18 годишна искала да бие родители….
А утре ………„син разфасова майка си, защото не му дала пари за доза”, „Трима наркомани пребили и ограбили възрастна жена 70год. в дома й за 15 лв.”, „Тинейджър закла приятеля си, защото не му платил 20лв за две растения канабис”, „ Дрогиран помля 5 деца на спирка с автомобила си” ….. и т.н., а това са реални примери!
Противно на легендите, че брадясали дилъри обикалят около училищата и зарибяват децата, истината е, че на училищна възраст те посягат към наркотици най-често в компанията на свои приятели, които отскоро са започнали, на купони, в собствената си среда.
Никой не опитва наркотици с идеята, че ще стане наркоман. Никой не тръгва по този път със знанието къде ще го изведе – болница, затвор, комуна, гробища. Никой не си казва: „ Я да стана един наркоман, да зарежа училището и приятелите си от детинство, да лъжа от сутрин до вечер семейството си, да крада пари от джобовете на родителите си, да изнасям и залагам телевизора, да крада от хората по улицата, да занемаря външния си вид, да загубя всякакво доверие у близките си, да ги нараня така, че и душманин не би го направил, да проваля всичките си планове за образование, професия, спорт, семейство…” Никой не започва с това. Дори да го вижда у други хора, той си мисли така : „Това не се отнася до мен, аз никога няма да загубя контрол. Ако ми хареса, ще го правя от време навреме. Аз не съм като другите”.
Започва се от едното любопитство и желание да бъдеш част от средата….., а утре …….
Трябва да направим нещо ….Всички!