Започва санирането на два блока в гр.Раковски

Във връзка с изпълнението на националната програма за енергийна ефективност на многофамилни сгради ви уведомяваме ,че стартира санирането на жилищните блокове № 104 и №106 в гр.Раковски.

В тази връзка на 15.03./сряда/от 18.00 ч.ще се състои символично откриване на строителната площадка.Поканени са всички граждани.

Ремонта на многофамилните жилищни сгради построени през 1982 – 1983 година в град Раковски и село Шишманци предвижда топлинно изолиране на външните стени, тъй като топлофизичните характеристики  на сградата не отговарят на изискванията към момента, подмяна на старата дограма със система от PVC профил и стъклопакет, както и топлинно изолиране на пода, основен ремонт на покрива, подмяна на входните врати за достъп до сградите, ремонт на стълбищните парапети в общите части, цялостна подмяна на елекро захранващата мрежа, както и на осветлението на общите части, изграждането на нова мълниезащитна инсталация и нови системи за домофони и контрол за достъпа в сградата.

Ползата от енергийното саниране на 34 годишните сгради несъмнено ще доведе до намаляване на енергийните разходи не само за отделните жилища, където собствениците ще усетят предимствата и по сметките за ток, които се предвижда да са с до 40% по ниски, но и за сградата като цяло.

При всички положения топлоизолирането ще даде положителни икономически показатели за клиентите. Съвместно с целия пакет от ремонтни дейности ще се постигнат отлични резултати. Санирането на сградите е един от най – сигурните начини за намаляване на атмосферните влияния върху тях. Друг огромен плюс от извършването на ремонт по цялостно саниране на многофамилните жилищни постройки е естетическата красота на завършения вид на конструкцията.