Арт Белозем – едно уникално събитие

На 11 юни стартира четвъртото  поредно издание на Арт Белозем. Начало на събитието даде мандолинна формация „Елена Генова“ от гр.Пазарджик с ръководител Илия Митрев в католическта църква „Свети Франциск от Асизи“. В откриването отец Елко Терзийски поздрави гостите- повечето от, които почитатели на различните видове  изкуства с думите „Добре дошли на всички в този Божи Храм“. Той каза още, че даровете и талантите на хората, които след малко ще направят този концерт са получени от нашия най-голям дарител, като по този повод ще ги споделят с всички  присъстващи.

IMG_4061Приветсвие към гостите отправи и художника-съорганизатор Ганю Ганев -Ганди, като изрази своята благодарност към домакините на концерта и по-специално на  енорийския свещеник: „Благодарение на вас ще можем да се насладим на музикалните изпълнения по- пълноценно, защото на това място има чудесна акустика.“

След това кмета Иван Тачев също изказа своите благодарности към организаторите на това събитие и приветства „всички културни дейци и съмишленици на това мероприятие“
Според него Белозем не е само европейско село на щъркелите, а и културна столица на община Раковски. По време на концерта можеха да се чуят инструменталните изпълнения  на класически  и популярни песни.
„Ние не сме оркестър, нещо хибридно сме, стремим се да търсим нови хоризонти в музиката“ сподели ръководителя на формацията- Илия Митрев.
Фестивалът на изкуствата АРТ БЕЛОЗЕМ стартира през юни 2013 година по предложение на Хари Нигохосян, музикант и художник, основател на АРТ Център де Бор в Белозем. Включват се Франц Чавдаров собственик на Галерия ФИЧ и галерия Волар. Целта е обединяване на артистичните среди в Белозем и популяризиране на културната атмосфера в селището. На фона на художествени изложби се представят концерти, театър, литературни четения.