Бойко Борисов и Ивелина Василева откриха 4 нови улици в Раковски

На 11.06.2016 г. министър-председателя на република България ген.Бойко Борисов, пристигна на посещение в гр.Раковски.

Повода за визитата на премиера бе символичното прерязване на лента на ул.П.Богдан, мястото, където бе и първата копка през есента на 2015 г.

Освен по-горе споменатата улица изградени са още и пътните участъци на „Васил Левски“, „Яко Яковски“ и „Индустриална“. Пътната настилка на четирите обекта, е с обща дължина 2.2 км., а към днешна дата може да се каже, че този проект е успешно приключил. Припомняме, че през лятото на 2015 година, по време на откриването на новата пречиствателна станция в гр.Раковски, премиера Борисов, също бе гост на събитието и в приветственото си слово към гостите обеща един милион лева държавни средства за изграждането на част от пътната мрежа. Общинските пари, които бяха предназначени за същата цел са около 500 000 лв.

С пристигането си г-н Борисов огледа пътните участъци, поздрави хората и официалните гости, сред които министъра на МОСВ -Ивелина Василева, началник кабинет на премиера г-жа Анджелина Тотева, председателя на Държавна агенция „Метрологичен и технически контрол“ – Стефан Цанков, областния координатор на ГЕРБ-Розалин Петков, заместник-областен управител и бивш кмет на Раковски- Иван Антонов, представители на местния парламент и заместник кметове.С хляб и сол децата от ПФА „Слав Бойкин“ облечени в народни носии посрещнаха премиера ,а след церемонията поздравиха гостите с няколко български народни танца. По време на откриването първо бе дадена думата на кмета Павел Гуджеров, който поздрави всички присъстващи и направи анализ на ситуацията към този момент в общината.

„Всеки ден в, който толкова държавни мъже и дами са в община Раковски за нас е празник“, каза Кмета Гуджеров в началото на събитието на, което присъства министър-председателя „Помня първия път когато дойдохте в Раковски 2009г. къде се намирхме какви проблеми имахме, когато г-н Цветанов дойде по повод на кукерския фестивал как каза: „Хубав праник, но площада ви е много зле“ и къде сме сега нова канализация, пречиствателна станция, улици, паркове, санирани училища и детски градини, мост, площад…“, „Дълбок поклон и благодарности за всико, което направихте за нас“, каза Гуджеров в своето приветствие на събитието. От както поех щафетата на кметската длъжност от г-н Антонов, се опитваме чрез различни дейности да бъдем полезни и да стигнем до всяко едно населено място в общината. Надявам се, че и кметовете биха потвърдили това“.Като за пример г-н Гуджеров посочи строежа на велоалеята в с.Стряма и новите тротоари в с.Белозем, подравняването на улици във всички населени места, строителството на канавки в Шишманци, прокопаването и продълбочаването на кнали в Чалъкови и други. Предстои и първа копка и строеж на  ясли в с.Белозем. По нататък той изброи още текущи и бъдещи дейности на управляващата партия. Накрая кмета  изрази своята благодарност към премиера и правителството за съдействието и синхрона в досегашната им съвместна  работа. В заключение добави,че община Раковски има подписано споразумение с държавната агенция по метрологи за монтиране на нивомерна система на язовир и Община Раковски ще бъде първата, с местен язовир на който ще бъде изградена нивомерна  система. Поздрав и приветствено слово към гостите отправи и министъра на МОСВ Ивелина Василева:

„Радвам се когато гостувам тук, защото се чуствам като у дома си. Ето, че днес още една от многото съвместни наши  инициативи с общината, вече е доведена до своя  успешен край. След успешното приключване на канализационния проект,започна ремонта и изграждането на пътната мрежа в община Раковски“. Последва и приветствено слово на министър председателя към всички гости, като специален поздрав получи от.Румен Станев -енорийски свещеник от църква „Свети Михаил Архангел“. По-нататък той припомни за първите си посещения, в нашия край:

„Всички ангажименти към този град сме ги изпълнили и продължаваме нататък“ – заяви твърдо Борисов на събитието в град Раковски, „Когато дойдох за пръв път нямаше мост, сега и мост има и улици, църквите са хубави реновирани така, че вярата на човека да се поддържа. Парчевич да заят, че ще разкопаем квартала и него целия за канализация и водоснабдяване, но пък знете после че става по добре. Благодаря на всички, че сте дошли в тази жега.“

Накрая благодарност към Бог и благослов, получиха всички присъстващи от о.Румен.