Белозем каза „ДА“ за пети път на Иван Тачев

Павел Гуджеров : Ще продължаваме да инвестираме в уличната мрежа и културния живот  на Белозем

Залата в НЧ“Просвета“ в Белозем се оказа тясна, за да побере всички белоземци дошли да декларират  подкрепата си лично  на своите избраници –  кметове и общински съветници от ПП ГЕРБ. Доста от хората бяха правостоящи, но това не им попречи да останат докрая, за да чуят, че най-хубавото за селото им предстои.

„Иване, ти си нашият кмет“; „Подкрепяме те с две ръце!“;“Г-н Гуджеров, благодарим за асфалта.“; “ Как да не съм доволен? На близо 90 години съм и не съм виждал асфалт на нашата улица“- така започна срещата на кандидатите за кметове  на Белозем  Иван Тачев и на община Раковски Павел Гуджеров придружени от кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ и „нашия депутат“ Младен Шишков.

Кмета Тачев се отчете за свършето през мандата като започна с най-важното за всички жители на селото и на общината-уличната инфраструктура.

Улица „Георги Атанасов“  е  дълга километър, а ремонтът й  струваше на общината 368 000 лв.

20 000 тона свален от магистралата асфалт бяха използвани за настилка на калните улици в селото с около 5 хиляди жители.

Със свалената от аутобана настилка  са ремонтирани над 20 улици в селото на щъркелите. С купчините черна фракция, в каквато се превръща фрезованата настилка, се изравниха пътищата в селото.

„Улиците „Рила“, „Иван Вазов“, „Люлин“ и „Сребра“ в Белозем са четирите, които се изградиха  на ново  със средства отпуснати от правителството. Преди това на всяка от тях  бе  подменена водопроводната мрежа.Четирите улици са с обща дължина около километър и половина и поеха  около 20 тона асфалт, 4741 кв.м тротоарната настилка и бордюри  с дължина 3332 м.

Благодарим на държавата  в лицето на министър-председателя Бойко Борисов. Нека не забравяме, че това нямаше да се случи без отпускането на средствата от Министерски съвет на стойност 2 500 000 млн. лева за седемте улици в общината „.-  добави Тачев.

Павел Гуджеров  заяви, че ще продължава да се  инвестира в уличната мрежа на Белозем. Община Раковски заедно с ОП“Благоустрояване и превенция“ ще продължава да отделя средства от местния бюджет и да търси привлечени средства за подобряване на пътната инфраструктура в селото.

Благодарение на екипа на Павел Гуджеров се  отвори зрителната зала на читалището  в Белозем.Тя беше  затворена отдавна от службата по пожарна безопастност и защита на населението и на практика  не функционираше. Залата  бе обновена с аварийно осветление, система за пожароизвестяване и димоотвеждане.Освен това беше  направена профилактика на сценичните съоръжения и реквизит.

“ Белозем заслужава да има културен дом, където талантливите му жители целогодишно да се усъвършенстват и да ни  радват с творчеството си“- категоричен  бе Павел Гуджеров.

За отминалите 4 години се построи площадка за стрийтфитнес, ремонтира се пешеходния мост в селото над река Сребра и се почисти коритото й, бе построена нова сграда за нова  яслена група към ДГ“Синчец“. Яслата струваше на общинската хазна 340 000 лв. и бе построена за 100 дни.

„С  тази нова постройка затворихме учебния цикъл в Белозем, защото всяко дете от две години до завршване на средното образование има къде да бъде посрещнато.“-  подчерта Павел  Гуджеров.

През  новия мандат в програмата за развите на община Раковски Белозем присъства в почти всички 15 точки.

Относно развитето на спортната инфраструктура ще бъдат изградени игрища в дворните пространства на училищата. Ще бъдат осигурени допълнетилни класни стаи за ОУ“Гео Милев“, както и рехабилитиране на училищния двор.

ДГ“Синчец“ ще има физкултурен салон,  обновено дворно пространство и напоителна система.

Избирайки отново Тачев и Гуджеров с номер в  интегралната бюлетина 43, за белоземци стартира изграждането на канализация и модулна пречиствателна станция, обновяване на площада, саниране на НЧ“Просвета“ и подпомагане на самодейния състав, като един от най-активните в общината.