Фестивалът LES CHÂTEAUX DE SABLE в Белозем

Фестивалът LES CHÂTEAUX DE SABLE – Belozem е празник за обмен на изкуство и култура между Франция и България.
Събитието се провежда всяка година през първата половина на месец август, в село Белозем, намиращо се на 30 км от град Пловдив. Организираните две първи досегашни издания, през 2015 и 2016 година, бележат нарастващ интерес от страна на артисти и гости от Франция.
Основател и организатор на събитието е Галерия Волар Пловдив (създадена през 1989 г.).
Към предстоящото,  трето, издание на Фестивала LES CHÂTEAUX DE SABLE – Belozem 2017 е включен и съорганизатор – актрисата Емилия Кулинска, която живее и работи в Париж.

Един от участниците в музикалният  афиш на събитието,което ще се проведе на 12 август е Мичо Димитров.
Мичо Димитров е роден в гр. Пловдив. Учил е в Пловдив,София и Лондон. Работи като Kонцертмайстор на Пловдивската Филхармония и преподавател в АМТИИ-Пловдив от 1983 г. до 1988 г. Гастролира в Европа, Азия и Америка. Концертмайстор е на Холандското Радио от 1988 г. до 2013 г. Изнася концерти в най-известните концертни зали в Европа. От 2010 г. до 2012 г. работи като Хоноруван Професор по цигулка в Университета ,,Фолкванг“ в град Есен, Германия. Започва да рисува през 2012 г. Има 8 самостоятелни и 4 съвместни изложби в България и Холандия. Получава Наградата ,,Музикант на Годината 2013″ в Анкетата на БНР ,след гласуване на слушателите в България и по света. Има направени множество записи за Българското и Холандското радио. От месец март 2017 г. отново е в Пловдив, поканен за Концертмайстор на Пловдивската Опера.