Инициатива „Вземи книга, дари книга“

На 13.10 по повод седмицата на книгата, ОУ“Гео Милев“ отвори щанд пред читалището в село Белозем, на който всеки желаещ имаше възможност да дари книга.
Жените на ГЕРБ-Раковски съвместно с жените от ГЕРБ- Пловдив Област активно се включиха в инициативата „Вземи книга, дари книга“.В нея взеха участие и общинският кмет – Павел Гуджеров, който освен книги, дари и парични средства за закупуването на други необходими четива, както и кметът на село Белозем – Иван Тачев, който подари детска енциклопедия.
Учениците заедно с техните преподаватели бяха изключително щастливи и радостни от обществения интерес, който придоби каузата в името на образованието. Те посрещнаха градоначалниците си с кутия бонбони и усмихнати лица.
Съвместно, всички присъстващи подариха книгите, които са успели да събират.
Припомняме ви, че по-рано, населението бе информирано, чрез разлепени обяви в селото, за да може инициативата да добие по-висок обществен интерес. Списъкът от книги съдържаше творби на български и чуждестранни автори , изцяло съобразени с литературата, необходима за подготовка на учениците, при извървяване на пътя за придобиване на основно образование.
Накрая бе отвърнато със същия жест от страна на ученици и учители.Те също бяха подготвили подарък за дарителите – книга „Вълшебството на думите и цветовете“ , издадена по повод на 170-годишнина от създаването на Основно училище „Гео Милев“ – село Белозем.
„Събрахме пари от членове и симпатизанти на ЖГЕРБ, с които средства бяха закупени книги.Освен тях, от книжарница, също се включиха активно и ни дариха книги.
Благодаря за оказаната подкрепа от страна на г-н Гуджеров и г-н Тачев, на областното ръководство на ГЕРБ и на всички жени, за това че отделиха от личното си време, за да присъстват. Това е изключително важно за нас!“ -сподели Спаска Иванова- зам.директор в ОУ“Гео Милев“ с. Белозем.