Изграждане на горен парк село Шишманци

Шишманци

С поставянето на пет нови пейки, изграждането на Горния парк в село Шишманци е вече към края на ремонтните дейности. Кмета Костадин Иванов съобщи, че от четири години тече построяването му.

Финалните щрихи към този проект  са именно тези пейки за отдих, които работниците монтираха през изминалите няколко дни.

Освен Горния , има  още два парка в селото, които паралелно според възможностите на кметството се обновяват и допълват с необходимите за тази цел съоръжения, като сонда, кабинки, катерушки и други.

Започна и монтирането на още улични камери част от политиката за сигурност на Община Раковски. Кмета на общината коментира, че и за напред ще развива мрежата на видеонаблюдението във всички населени места. Местата на които се монтират камерите се определят от кметовете на съответните населени места, като приоритет са уличните артерии с по-засилен трафик.

Финансирането  за новите придобивки е от бюджета на Община Раковски, а не с европейски пари, сподели още Кмета на с.Шишманци – Костадин Иванов.