Нов живот получи старият часовник в Белозем

След 33 години подаръкът от набор 1936 отново работи

През далечната 1986 г. набор 1936 решават да дарят часовник на НЧ,,Просвета “с.Белозем за своята 50 годишнина , за да увековечат и съхранят своят дух през времето. За съжаление часовникът не е работил дълги години.

След смяната на ръководството на читалището ,новото настоятелство още след първо събрание взима решение този часовник да бъде реставриран.
Генчо Тодоров и екипът му поставят информационна
LED табела, на която има час, дата, температура и реклама, която може да се сменя по желание .Тази информационна табела (часовник) е монтирана вътре в стария часовник , за да се запази облика и да изглежда както преди поне на пръв поглед .

След пребоядисване,освежаване и пълно реставриране старият часовник заживява в нов живот . От настоятелството изпращат покани на всички 20 наборници 1936г. като 5 от тях присъстват на монтирането на реликвата. Това са Нейко Димитров,Кръстьо Стефанов ,Йозо Чонков ,Христо Дойчинов и МинкаТодорова.
Поставянето на новата придобивка отприщва много спомени за отминали години , които младите слушат в захлас. След почерпка и снимка пред часовника както преди 32 години , порасналите абитуриенти благодариха за гостоприемството, уважението и затова ,че духът на набор
36 е запазен в Белозем.