Повод за гордост: Учителка от Раковски с високо отличие за професионализъм и всеотдайност

Преподавателят на ОУ“Хр.Ботев“ гр.Раковски Ана Боргоджийска бе отличена на годишните награди на Регионалното управление на образованието – Пловдив. Наградатай бе връчена от Директора на РУО-гр.Пловдив Иванка Киркова на церемония в актовата зала в СУ „Свети Седмочисленици“.

Наградата е учредена преди 5 години. Връчва се за висок професионализъм и всеотдайност в педагогическата дейност и за постигнати значими резултати в образователно-възпитателния процес. Призът е признание и висока оценка за значимостта на учителския труд и израз на позитивното отношение към професията. 

Наградата представлява плакет и билет за концерта на дует „Ритон“ в Пловдив на 29 май – така РУО подпомага каузата на Седмицата на благотворителността да се изгради Младежка зона за активно гражданство. 

Ана Боргоджийска успя да развие и внедри идеята по интересен и непопулярен начин да се изкарат учениците извън затворените пространства на учебното заведение .

На училищният плац в ОУ“Хр.Ботев“ са разчертани настолни игри като „Не се сърди човече“, „Туистър“, „Морски шах“,“Лабиринт“, логически игри , в които се използва таблицата за умножение и още куп занимания. Очертано е и поле с мобилни пътни знаци , на което децата учат правилата на движение по улиците и пътната безопастност.

Идеята се ражда , когато Ана Боргоджийска вижда една снимка в интернет на разчертан по подобен начин училищен двор в чужбина. Амбициозната учителка получава подкрепа от директора Кремена Алексиева и заедно с колегите си Ана Димитрова, Янка Арлашка, Ивана Лесова запретват ръкави и за кратко време създават новият облик на двора на училището. Така със съдействието и подкрепата на родители , учители и ръководство новият облик на дворното пространство вече е факт.

„Идеята е да превърнем сивият двор в притегателно и любимо място на децата , с цел да играят повече на открито, а не да се задържат продължително време пред телефоните и таблетите“- споделя Боргоджийска.