Предприемачи и ентусиасти ще премерят сили в създаването на концепции за стартиране на успешен бизнес

За трета година глобалната инициатива Startup Weekend ще се проведе в Пловдивна 17-19 март

В периода 17-19 март в Пловдив за трета година ще се проведе събитието Startup Weekend Plovdiv, част  от глобалната инициатива Startup Weekend. Това е глобално обединение на предприемачи и ентусиасти, интересуващи се от стартиране на успешни бизнес начинания и е най-голямата общност, провела повече от 400 събития в над 100 страни по целия свят.

Специален гост тази година ще бъде мениджърът на общността Toptal Азия Линдзи. Родена в Хонг Конг и получила образованието си в Оксфорд, Азия е определяна като „дигитален номад“, който оглавява европейската общност за Toptal, включваща едни от най-добрите програмисти и дизайнери. Преди Toptal тя активно е участвала в разрастването на общността на TED и Thousand Network.

Лектори и жури в Startup Weekend Plovdiv ще бъдат утвърдени имена и мениджъри от различни компании и консултантски организации , сред които Start It Smart, Industry Watch, KGK Consult, WebCloud, OpenStorm, Founder’s Institute Berlin, LAUNCHub Ventures и др.

Един от най-успешните стартъпи в българската ИТ индустрия, подкрепя събитието. Стартирала в Пловдив преди три години с по-малко от 10 служители, българската ИТ компанияProgramista; днес е базирана в седем града,бележи висок ръст, инициатор е на десетки благотворителни инициативи и е работодател на близо 300 високвалифицирани ИТ специалисти.

Бизнес модел, кодиране, проектиране, реализация и утвърждаване на пазара са основните критерии, по които ще се оценяват разработените стартъпи. Събитието завършва с презентации пред утвърдени специалисти от IT и бизнес индустрията. Всеки е добре дошъл да покаже своята стартовата идея за бизнес и да получи обратна връзка в рамките на дискусия между жури, ментори, лектори и участници.

Статистиката сочи, че хората, които проявяват интерес към Startup Weekend инициативата,са с различни професионални интереси и на различни възрасти. Активно участие взимат ИТ сопециалисти, уеб и графични дизайнери, както и бизнес предприемачи от различни сфери. Всички те са обединени от желанието да проверят дали идеите, които имат или които ще разработят в рамките на събитието, имат потенциал да се превърнат в печелившо бизнес начинание.

Plovdiv Startup Weekend ще се проведе на 17-19 март, ул. Санкт Бетербург 48 / Аркадия.

Програма и регистрация:

http://www.up.co/communities/bulgaria/plovdiv/startup-weekend/9210