Раковските „Млади тракийци“ 25 години на сцената

Основателят и ръководител на орк.“Млади тракийци“ от Раковски  Божидар Стрехин бе награден с плакет и грамота по време на 19 издание на Празника на тракийската народната музика и песен -Първомай 2017. Повода е   25 години от създаването на оркестъра. Той  е възпитаник на Музикалната школа в класа на Никола Илиев. Днес Стрехин е заместник-кмет на община Раковски, но не се разделя с музикалните си участия.

За четвърт век състава на Стрехин се утвърди сред най-известните и обичани музиканти  и   дели една сцена с утвърдени оркестри като Канарите, Конушенски оркестър, оркестър Орфей и др., на надсвирвания в Пловдив, Брестник, Раднево, Първомай.

Съвсем скоро предстои  музикантите от оркестъра да запишат  четвъртия си самостоятелен  албум. За този 25 годишен период оркестъра си извовюва правото да бъде сред най тачените и харесвани състави в Тракия.  Божидар Стрехин и неговия оркестър се готвят и за  голям концерт в Раковски, който да подарят на почитателите си по случай 25 годишния си юбилей.