„Родопа иде в Белозем“ в събота

Гайдарски състав „Войводите“ с ръководител Атанас Младенов организира празничен концерт в село Белозем. Датата е 23 ноември /събота/ , часът 18:00, а мястото Народно читалище „Просвета 1909 г.“.

В концерта, освен гайдарите-войводи, ще участват още известните народни изпълнители Росица Пейчева, Сийка Халбукова и Николай Славеев.

Със свои изпълнения ще се включат също ръководителят на ансамбъл „101 каба гайди“ Костадин Илчев, както и гайдарски състав „Девин“.

Гайдарите ще подарят магичния звук на родопската каба гайда. Известните народни изпълнители Росица Пейчева, Сийка Халбукова и Николай Славеев ще пеят красиви родопски песни, а от Танцова школа „Тодорови“ ще извият кръшни хора.

Несъмнено събитието ще се превърне в първия по рода си подобен спектакъл.
„Реализацията на този концерт е моя сбъдната мечта. Гордея се с Гайдарски състав „Войводите“ и с всичко, което постигнахме в рамките на една година. Признателен съм към всички жители на Белозем, които ми гласуваха доверието си. Без тяхната подкрепа нямаше да постигна всичко това. Благодаря и на Росица Пейчева, Сийка Халбукова и Николай Славеев, които откликнаха на поканата ми. За нас ще бъде чест да бъдем заедно на една сцена. Родопа е планината с душа, с най-прочувствената мелодия и най-завладяващата песен. Родопа ще бъде в Белозем, за да докосне всички.“ – споделя ръководителят на Гайдарски състав „Войводите“ и организатор на събитието Атанас Младенов. Входът е свободен, а настроението гарантирано.