СЪПРИЧАСТЕН БЪДИ, КАПАЧКА ДОНЕСИ!

Под това мото от Център за обществена подкрепа – гр.Раковски призовават да се обединим в кампания за събиране на пластмасови капачки с благотворителна цел. Със средствата ще се закупят специализирани съоръжения за деца с увреждания, което ще им даде възможност да играят заедно със своите връстници.
От Центъра за обществена подкрепа апелират да се събират пластмасови капачки с всякакъв размер и форма от безалкохолни напитки, вода, препарати, козметика и др. Те ще бъдат предадени на фабрика за рециклиране, а с получените средства ще се подпомогне каузата им.
В естествена среда пластмасовите капачки се разлагат от 5 до 80 години. Рециклираната пластмаса пести повече от два пъти електроенергия при производството си.
Целите на кампанията са да се промени мисленето спрямо разделното събиране на отпадъци, да се научи обществото, че и малките жестове променят света около нас , да се променят условията за живот на децата в неравностойно положение, да се подобри състоянието на природата и околната среда в България.
„Всяко нещо стартира с малки крачки. Правим го, защото вярваме, че светът ще стане по-добро място за живеене, когато всеки от нас започне да полага ежедневни усилия за това.Бъди промяната, която искаш да видиш в света!“ – споделят от Центъра за обществена подкрепа в Раковски.
Дай твоя „малък“ принос като донесеш събраното количество капачки в Център за обществена подкрепа гр.Раковски, кв.Секирово, ул.“Никола Вапцаров“ 2а /зад църква „Св.Архангел Михаил“/