Строят нова ясла в с. Белозем, поради висока раждаемост

Дългоочакваното събитие, а именно строителството на нова яслена група в село Белозем най-после се случи. На 19.10. 2016 год. от 10 часа се осъществи първа копка на обект-Сграда за нова яслена група към ДГ „Синчец“ в село Белозем, община Раковски.

На събитието присъстваха: Павел Гуджеров- кмет на община Раковски, Иван Антонов – Заместник-областен управител на Област Пловдив, Иван Тачев- кмет на с. Белозем, Георги Лесов – председател на Общински съвет Раковски, кметове на населени места, общински съветници и жители на с. Белозем и гр. Раковски.

„Нямаме избор, всяка година се раждат около 70 бебета, а през последните три години тази тенденция е устойчива“, отбеляза кметът Тачев

При построяването на новата яслена група са предвидени следните помещения:

-Спалня за деца;

-Стая за игра и  кът за хранене

-Блок за измиване на посуда

-Санитарен възел и умивалня

-Гардеробно помещение

-Лекарски кабинет

-Методичен и административен кабинет

За детската ясла отвън към съществуващото дворно място ще се обособи самостоятелен ограден и озеленен двор с площадка, със стационарни уреди за игра, пясъчник и сенници. В дневната яслена група ще се приемат деца от десет месеца до 3-годишна възраст за дневен престой, който ще се осъществява всеки ден с изключение на съботни, неделни и празнични дни. За децата ще се грижат две детегледачки, медицинска сестра или акушерка и педагог. Настоящият проект е съставен с цел задоволяване на потребностите на жителите на с. Белозем, в частност на младите семейства, поради увеличаване на раждаемостта и нарастващата нужда от нови места в детската ясла.

Стойността на проектът е 272 069,82 лв. , който е изцяло финансиран от общинския бюджет.

Изпълнител на проекта е „БИЛДЪРВИЛ“ ЕООД -гр. София. Предвижда се срок на изпълнение в рамките на 100 календарни дни.

Новата яслена група ще осигури комфорт и по-добри условия за отглеждането на децата.

„Догодина ще строим детска ясла и в село. Стряма, където също раждаемостта расте. Подготвяме проект и за друга в  гр. Раковски“, добави общинският градоначалник Павел Гуджеров.