Театралната постановка: „Кафе? Чисто или с цианкалий?“

На 31.10.от 18.30 часа в салона на Н.Ч.“Св.Св.Кирил и Методий“ местната театрална група от гр.Раковски ще представи театралната постановка“ Кафе? Чисто или с цианкалий?“,в две действия от Хуан Хосе Алонсо Мийан.
Комедия от сатирични краски в криминална и зловеща атмосфера, стигаща до черния хумор, която разкрива човешката изостаналост и ограниченост от епохата на испанския ХХ век. 

Срещаме редица персонажи, в чиито образи се съчетават наивността, ниската култура и бедност, опитващи се да променят съдбата си, без да зачитат човешкия морал. Очаквайки така желаната смърт на човек от семейството, героите са готови на всяка цена да постигнат щастието си. Ще има ли наказание за тези, които са загърбили човешките ценности? Всеки образ ще разкрие своя абсурден свят, а драматичната нишка ще се заплита по особен начин, за да очертае антимодела  на човешко съществуване и да достигне до своя (не)очакван край.
Резюме:
В привидно спокойната къща на едно провинциално семейство от Бадахос се крои убийство. Дядото в семейството (Дон Грегорио), въпреки своите 92 години и нестихващата болезнена агония, се бори със смъртта. Лаура и Адела любезно ще се опитат да помогнат на стареца да напусне света им, като сложат малко цианкалий, нов и сигурен немски „лек“, в кафето му. Енрике, лекар и племенник от семейството, неочаквано ще се появи, за да представи годеницата си Марта на своите близки, като по този начин ще осуети пъкления план и събитията ще вземат друг обрат.
Семейната картина се допълва от нещастна умствено изостанала племенница, която също живее в къщата (Хустина), нейния „стерилен“ съпруг (Стерилио), симпатичните „приятелки“ на семейството (Сокоро и Венеранда), прозорливия детектив (Марсиал) и ужасяващия „изнасилвач“ (Еустакио).
Всички те съставят едно изключително необикновено семейство, в което нищо и никой не е това, което изглежда. В тази сатира на черния хумор зловещи и забавни ситуации следват една след друга, като не оставят на зрителя нито минута спокойствие.
В ролите:
Адела – Даниела Пенишева
Лаура – Полина Рекина
Венеранда – Анита Дюлгерска
Сокоро – Беатрис Стрехина
Марсиал – Валентин Романов
Хустина – Михаела Станчева
Стерилио – Валери Стрехин
Еустакио – Валери Стрехин
Енрике – Йосиф Шопов
Марта – Марина Мирчева
Грегорио – Стоян Пенсов
Технически екип:
Озвучение – Венислав Табаков
Осветление – Ваня Томбашка
Режисьор – Иван Гаджев