Авторитетни награди за ПФА“Слав Бойкин“по време на фолклорни празници „Приморска перла“

Истински фурор, много емоции, бурни аплодисменти и безброй сълзи от радост в очите  на журито и участниците.Така може най-кратко да се опише преживяването, което усетиха всички участници в събитието. В продължение на четири дни курортът Приморско бе тотално покорен от фолклорни ритми, багри и много, много талант.
Фолклорното богатство от всички краища на родината ни бе представено по завладяващ начин,а певци,танцьори и инструменталисти се раздадоха напълно,предавайки своите емоции на публиката.Надпяванията,надсвирванията и надиграванията бяха не само изключително достойна надпревара, а и устрем на духа и човешките възможности. За първи път в това издание се изявиха и оркестри, които показаха многообразното звучене на фолклорната музика.

В дните 3 и 4-ти септември участие взеха самодейците от ПФА“Слав Бойкин“.През първата вечер певческите групи на малките и големи певици с диригент Катя Башева  се изявяваха на голямата сцена на фестивала с конкурсен характер.Тяхното изпълнение се прие много добре от журито и публиката ,като доказателство за това бе наградата от БНР,която включваше диплом ,медал  и паричната премия  от 100 лв.

„Да ни е честита наградата!
Благодаря ви момичета, бяхте страхотни, много съм горда с вас! ОБИЧАМ ВИ!!“

Това сподели ръководителката им Катя Башева след   вълнуващите моменти на участието и награждаването им.

На 4-ти септември на голямата сцена в морския град сцената разлюляха танцьорите от гр.Раковски с художествен ръководител Велизар Василев.Със своите танцови изпълнения ,те също предизвикаха бурни овации ,аплодисменти и радостта на публиката.В резултат от доброто си представяне завоюваха отличие Лауреат на фолклорни празници „Приморска перла“,което се изразяваше в наградите:Диплом ,плакет,и премия от 180 лв.

“ Честито, самодейци! Благодаря за труда и емоцията които положихте, за да завоювате тази престижна награда!“

Това каза след финала хореографа Велизар Василев.

Това е едно от най-авторитетните и значими участия за ансабъла през тази година и има значение за тяхното развитие и надграждане ,също така е важно за тях и да сверят часовниците си спрямо другите участници в конкурса.

След края на фестивала всички самодейци се включиха в хорото за шампиони ,което последва за финал на празника.

Времето също беше хубаво и позволи посещение на плажа,където Раковчанската група повдигна настроението на плажуващите като заформи едно голямо българско хоро,към което се присъединиха с радост доста от тях включвайки лайфовете на телефоните си.Това бе едно много вълнуващо събитие ,което за финал завърши с посрещане от зам.кмета Божидар Стрехин.Той спря автобуса малко преди Раковски и под музикален съпровод направи изненада подарък на председателя на Н.Ч.“Кирил и Методиий“-Полина Рекина нестандартен букет от“ хранителни цветя“ 🙂

За финал цялото приключение завърши с нощно хоро на пл.“Европа“ в кв.Секирово.