Бойко Борисов пристигна в община Раковски с влак

Кметът на Община Раковски и кметът на Белозем посрещнаха премиерът Бойко Борисов на гара Белозем. Министър председателят заедно с вицепремиера Томислав Дончев, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на транспорта Росен Желязков пътуваха от гара Пазарджик до гара Белозем в демонстрационно пътуване със Специален влак I със скорост до 160 км/ч.

„Правителството продължава приоритетно с инвестиционната програма в жп транспортната инфраструктура. Влакът пести енергия, представлява 100 процента екологично чист транспорт и ще се спести трафик от стотици хиляди тонове товари“. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията на ремонтите и строителните работи по проектите от Трансевропейската транспортна мрежа

Общо 400 км железопътна инфраструктура ще бъде модернизирана по проектите, които министър-председателят Бойко Борисов инспектира. „Важно е хората да видят свършеното. Ние работим здраво“, заяви министър-председателят.

В района на гара Белозем министър-председателят Бойко Борисов направи оглед на извършените строителни дейности в отсечката Скутаре-Оризово. Тя е част от проекта „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, фаза2“. В този участък са напълно подновени 28 км. жп линия. Изградени са шумозащитни и предпазни стени в гара Маноле и Белозем и едно пешеходно пресичане с осигурен достъп за лица с намалена подвижност. Контактната мрежа е изцяло нова.

Бойко Борисов е третият министър председател в историята на България, който посещава Белозем. Първият български премиер, който е идвал в Белозем е Александър Малинов през далечната 1910 г. във връзка с откриването на ЖП линията Пловдив – Чирпан. През трагичната 1928 г след катастрофалното земетресение Белозем е посетен от Цар Борис.