Фестивал на селската кухня в рамките на Фермер Експо Раковски 2018

Кметът на община Раковски Павел Гуджеров ще внесе колорит на Фермер Експо Раковски 2018 с провеждането на Фестивал на селската кухня „Вкусовете от вчера“. Фестивалът ще събере на едно място 17 читалища от област Пловдив, за да демонстрират местни кулинарни и фолклорни традиции. Жени облечени в традиционни за района носии, ще разкажат за обичаите по прибиране на реколтата , за традициите в приготвянето на храната и ритуалите свързани със събиране на семейството около трапезата. Паралелно с това ще бъде изнесена фолклорна програма от самодейци от област Пловдив и реализирани различни демонстрации по приготвяне на традиционни местни храни – лютеница, катми, пиде, прясно сирене и кашкавал, сладък суджук и др.

Повече информация може да намерите на секция Обичаи на следния линк: http://2018.farmerexpo.bg/%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%87%D0%B0%D0%B8/

Организатори: организация на производители Фермерско мляко, Министерство на земеделието, храните и горите, евродепутат Владимир Уручев, община Раковски, Институт за агростратегии и иновации, с участието на комисаря по цифрова икономика и общество Мария Габриел.