Големият шампион Кубрат Пулев посети град Раковски

Въпреки натоварената си програма, предвид предстоящия мач срещу Махмуд Чар, Кубрат Пулев посети град Раковски.

Повод за височайшата визита стана инициативата на Център за обществена подкрепа „Светулка“ и Община Раковски „Победи насилието“.

Шампионът пристигна по обяд в град Раковски и бе посрещнат на площад „България“ от кмета Павел Гуджеров с хляб и сол.  Засвириха гайдарски мелодии, премесени с аплодисменти и радостни възгласи от появата му.

За голяма радост европейският шампион по бокс в свръхтежка категория Кубрат Пулев на драго сърце прие да бъде лице на кампанията. Шампионът беше сърдечно приветстван от всички ученици и учители на Основно училище „Христо Ботев“ и Основно училище „Христо Смирненски“. В обръщението си големият спортист подчерта, че насилието не е начинът да решиш един спор; че усмивката печели приятелства.

Кубрат Пулев посъветва учениците да влагат разум в действията си. От своя страна, децата зададоха интересни въпроси на своя скъп гост, на които той с удоволствие изчерпателно отговори.

Най-добрият боксьор призова родителите на децата да разговарят повече с тях, защото семейната среда е най-важна за развитието на децата.

Кубрат Пулев посети и боксовата зала в град Раковски. Срещна се младите ни надежди в бокса и с треньора Николай Пашкулов. Кубрат се показа освен като голям шампион, но и като голям човек… Финалните думи на Кубрат ще отекват много дълго време в душите гражданите на Раковски: „Шампион се става така, както се става човек. Зад всеки успех стои много труд, много работа, много усилие, много вяра. Трябва да се подхожда с много любов, обич и желание към всичко, което се върши!“.

Благодарим ти, Кобра! Българският боксьор излиза на двубой в тежка категория при професионалистите срещу Махмуд Чар на 30 март в „Арена София. Мачът е за „регулярната“ световна титла на Световната боксова асоциация (WBA).