Поредната детска градина откриха в село Шишманци

През изминалата година изцяло с общински средства се извърши вътрешен ремонт на сградата, която дълги години беше ОУ „Христо Ботев“, после част от ОУ „Гео Милев“, а днес чисто нова детска градина, която ще е филиал към ДГ „Синчец“ – село Белозем.

Днес сградата е с изцяло подменена подова настилка, с ново отопление, изградени са учителски кабинети, зала за игри за децата, спални и санитарни помещения. Направено е всичко необходимо децата да се чувстват прекрасно и  като у дома си.

До преди откриването на детската градина децата на село Шишманци се помещаваха в два от общинските апартаменти, където им беше твърде тясно и не можеше да се извършва добър педагогически процес.

„Спомням си, че в началото на втория ни мандат г-н Илия Русев ми сподели за старите мебели, където се помещаваше детската градина в село Шишманци. Когато отидохме да видим, заварихме много красиви дечица наблъскани в апартаментите беше им тясно, неудобно. Тогава се роди идеята тази сграда да бъде преустроена и така, смея да твърдя, че днес имаме една чудесна детска градина с всички удобства за децата. Благодаря на всички, които се включиха с голям труд и ентусиазъм. Детската градина в село Шишманци е символ на това, че селото е живо. Докато има деца, селото ще пребъде. Надявам се, че сега с новата детска градина и броя на децата ще расте и си пожелавам един ден да построим и училище. Това, разбира се, зависи от младите хора, казвал съм го вече много пъти колкото повече деца, толкова по-голямо щастие е това за нас.“ Заяви общинският кмет Павел Гуджеров.

„Вълнението ми е огромно, понеже и село Шишманци дочака този миг на радост, за мен това е истинско щастие селото да има детска градина, където децата да могат да се учат и възпитават. Огромни благодарности на кмета на община Раковски Павел Гуджеров, че се съгласи да бъдат отпуснати тези средства. Благодаря специално и на Татяна Бакова, на Райна Кръства, която ще бъде директор на това прекрасно образователно заведение.“ Бяха думите на развълнувания кмет на село Шишманци Александър Атанасов.

Директорът Райна Кръстева също не скри вълнението си от радостното събитие „Щастие е, че тази сграда отново ще бъде изпълнена с детски смях, благодаря на община Раковски за тази инициатива, защото децата на село Шишманци наистина бяха на много тясно и неудобно място, а в тази сграда ще работим и ще пеем. В петък тази сграда беше празна, но благодарение на господин Атанасов – кмет на село Шишманци, благодарение на родителите, благодарение на моя екип, които не пожалиха време, оставиха семействата си и дойдоха тук работиха с дружни усилия тази сграда се изпълни с живот. Нека в тази градина да има спокойствие, мир, радост, усмивки, да изпращаме здрави и умни деца и също такива да посрещаме.“ Заключи директорът.