Община Раковски приема китайска делегация

„Обмен на опит в сферата на местната икономика“, „Политики за привличане и стимулиране на инвестициите“, бяха темите, по които китайската делегация пожела да обмени опит с Община Раковски. В състава си делегацията включваше Ксие Шиняинг – заместник-кмет на провинция Юнан, Ли Мингронг – Директор на инвестиционно-коорпоративно бюро, Ли Чангин – Заместник-директор на Хи-тек зона и Жанг Веихонг –заместник-магистрат на провинция Юнан.

От местна страна в срещата участие взеха Кметът на Община Раковски – Павел Гуджеров, заместник-кметовете Йовко Романов, Татяна Бакова, Изпълнителният директор на МИГ-Раковски-Мария Гиева и представителят на фирма Сиенит Холдинг – Емил Янков.

Кмета Гуджеров подробно представи икономическата обстановка в Община Раковски и по-големите предприятия, които работят на територията на общината (в индустриалната зона и извън нея), както и характеристиките на селското стопанство. Гостите от Китай проявиха сериозен интерес към селското стопанския сектор и възможността за изграждане на нови предприятия за асемблиране на селскостопанска техника на територията на общината. Екипът на община Раковски получи покана за включване в традиционното международно изложение на производители в Китай през 2017г., където разговорите за бъдещи инвестиции да продължат.

„Не съм изненадан, че интерес бе проявен именно към Община Раковски, ние сме жива община с младо население, което в по-голямата си част избира да живее и работи тук. Големите инвеститори от индустриална зона Раковски, с които съм имал възможност да говоря споделят предимно положителни отзиви за икономически климат в Община Раковски и квалифицираната работна ръка“ – коментира Павел Гуджеров.