Павел Гуджеров отново стана ученик

След като  присъства на урок по природни науки  в специализирания кабинет на ОУ“Хр.Ботев“, кметът  Гуджеров влезе в час по роботика и при учениците от ОУ“Хр.Смирненски“. Заедно със своя заместник зам.-кмета на общината Татяна Бакова   взеха участие в  урок по роботика и програмиране под ръководството на  зам.директора Деяна Пейкова  и преподавателя по математика  Марина Матанова.
Кметовете имаха възможност да видят роботи, подходящи за различни възрастови групи в училище, за ученици с изявен интерес към това.
Самите ученици се превърнаха в учители и показаха възможностите на различните среди за програмиране – от ScottieGo, BeeBot и Ozobot за малките до Micro:Bit и Scratch за по-големите.

Гостите се запознаха с робота, създаден с ЛегоМайндсторм и с мисия „Марс“ на клуба по роботика, с която ще участват в тазгодишното състезание в София.

Градоначалникът поздравяви преподавателите от ОУ „Христо Смирненски“ за тяхната всеотдайност, креативност и иновативност.

„Аз и колежката Бакова сме изключително впечатлени от видяното в класа по роботика и от знанията на децата. Желая Ви успех и за напред!“- добави Павел Гуджеров.