Стартира Кампанията „С пълни раници“ 2024 на Каритас Витания

Кампанията за набиране на учебни пособия и раници за деца от уязвими групи или бедни семейства „С пълни раници“ е в ход! Тя е създадена през 2021 г. и бързо се превръща в ежегодна за „Каритас Витания“. Целта на инициативата е да подкрепи ученици от I. до IX. клас в неравностойно положение от община Раковски и община Пловдив.

Кампанията е дарителска, а материалите, които се набавят, са: химикали, тетрадки, нотни тетрадки, пергели и транспортири, триъгълници и линийки, акварелни и темперни бои, блокчета и четки за рисуване, комплекти флумастери и цветни моливи, раници за I. – IV. клас и раници за V. – IX. клас, черни моливи за чертане и писане, острилки, гумички, ножици, сухо лепило, тиксо.

Инициативата се подкрепя от местни граждани и фирми от община Раковски, както и от щедри хора от цяла България, които се включват като дарители, благодарение на платформата за доброволчество „TimeHeroes“, която е важен партньор на благотворителната католическа организация.

Благодарение на всички замесени хора с огромни сърца и съдействието на младежите доброволци от енорийската организация „Каритас Раковски“, се оформят подаръчни комплекти с ученически принадлежности, които се подаряват на деца в затруднено положение за началото на учебната година.

Всеки, който иска да дари материали, може да го направи по следните начини:

  1. Да ги изпрати по куриерска фирма:

– до офис на ЕКОНТ – гр. Раковски, ул. „Трети март“ 41

– до офис на СПИДИ – гр. Раковски, ул. „Александър Стамболийски“ 5

  1. Донесе материалите на място в централния офис на „Каритас Витания“ на адрес: ул. „Никола Вапцаров“ 2а, гр. Раковски (срещу ОББ)
  2. Донесе материалите на място в Хуманитарния център на „Каритас Витания“ в гр. Пловдив на адрес: бул. „Мария Луиза“ 3 (във вътрешния двор на Католическата катедрала)

Телефон за връзка: 0896810109