Ученици от Белозем събраха 3 тона хартия за кампанията „Спаси едно дърво“

За четвърта поредна година видинското сдружение „Активно общество“ реализира кампанията „Спаси едно дърво“. През 2017 година кампанията стана национална. Непотребна хартия събираха над 30 организации и институции в населени места от 18 области.

Отличниците в кампанията „Спаси едно дърво“ са учениците от основно училище „Гео Милев“ в село Белозем, област Пловдив. Те са събрали и предали 3 тона непотребна хартия. За кампанията разбрали случайно, организирали се и за много кратко време събрали непотребната хартия. Първият път за около месец, вторият- за по- малко от три седмици.

„Кампанията достигна до много хора и даде много добри резултати. Основно училище „Гео Милев“ в село Белозем, Пловдивско предаде близо 3 тона хартия. Това е най- добрият резултат от кампанията.

„20 елхи са подарък от държавното горско стопанство в Пловдив. Парите са отчетени и предстои да вземем решение какво да се закупи за училището или за двора ни. Може би ще закупим дръвчета или друга зеленина със средствата от предадената хартия“, каза Елена Стоянова, класен ръководител на 2 „б“ клас от основно училище „Гео Милев“- село Белозем.
Инициатива има и възпитателна цел.

„Когато учениците видяха, че от рециклираната хартия се правят химикали, която хартия отново може да ползваме за принтери, самите те започнаха да осъзнават ползата от това да спестяваме хартията и да не замърсяваме природата си.“-добави Стоянова.