Ученици от Община Раковски отбелязаха Световния ден за възпоменание на жертвите на ПТП

С разнообразни инициативи ученици от различни възрасти отбелязаха Световния ден за възпоменание на жертвите на ПТП. Инициативата  датира от 1995 г., когато по решение на Европейската федерация на жертвите от ПТП (FEVR) се привлича вниманието  на обществеността към проблемите на пътната безопасност. През 2005 г. с резолюция на ООН се обявява Световен ден за възпоменание, който се отбелязва в третата неделя от месец ноември.

През 2023 година в България са регистрирани общо 6609 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 531 души, а ранените са 8442.

На 20.11.2023 година осмокласниците от ПГ “Петър Парчевич” – град Раковски отбелязаха Световния ден за възпоменание на жертвите, загинали при ПТП. С действията си учениците целят да провокират отговорност във всички участници в движението! Учениците придружени от г-жа Деяна Загорчева – класен ръководител на учениците и г-жа Мария Ячева заместник-директор затвориха за движение бул. „Г.С.Раковски“ в периода от 10:00 до 10:10 часа като издигнаха транспарант с послание „Животът е с предимство.

Третокласници от ОУ „Христо Смирненси“ – град Раковски раздаваха листовки с послания на водачите на МПС.  !“ Представители на КАТ – Раковски също се включиха в инициативата.