Урок-пиеса в ОУ „Христо Ботев“-гр.Раковски

Урок-пиесаУрок-пиеса

Малко преди началото на празника“Ние вече сме грамотни“,който ще започне тази седмица за всички първокласници в гр.Раковски,днес в ОУ „Хр.Ботев „се проведе открит урок по български език.

Децата от по-горните класове,под ръководството г-жа Гиева изнесоха сценка пред по-малките възпитаници от подготвителната  група ромчета към учебното заведение.Целта на тази пиеса бе да покаже на децата смисъла на българската народна приказка ,като същевременно им поднася по достъпен начин и урок по български език.
Г-жа Августина Романова,съобщи,че групата се посещава предимно от ромски деца на възраст от 5 до 6 години,които не са имали възможност да ходят на детска градина. Повечето от тях,когато за първи път прекрачат прага на училището не могат да говорят български език,и една от целите на екипа възпитатели е да ги научат точно на това.
След като завърши пиеската -урок,в знак на благодарност по-малките подариха на по- големите картичка,която ръчно бяха изработили в часовете си на занимания по ръчен труд.
До края на седмицата всеки ден от 17.30 ще бъдат тържествата за празника на буквите в трите паралелки първокласници на основното училище.
Ето какво каза още г-жа Романова за днешната инициатива.