Край на учебната година в ОУ „Христо Ботев“ – гр.Раковски

Днес с  тържество по случай края на учебната година и изпращане на осмокласниците и някои седмокласници ОУ „Христо Ботев“ отбеляза успешното приключване на школските занимания и началото на лятната ваканция.

Официален гост на празника бе кмета на община Раковски-Павел Гуджеров. Той получи специални благодарности от ръководството на учебното заведение за подкрепата и партньорството му в различните инициативи на училището. Пред всички присъстващи гости учители и ученици г-жа Ани Боргоджийска заяви, че от името на всички се надява съвместната им работа да продължи успешно и занапред, като му връчи благодарствено писмо от името на директора Кремена Алексиева и  педагогическия екип. В част от текста на писмото имаше заложена признателност за съдействие при посещение на учениците в народното събрание на република България. От своя страна кмета връчи наградите на отличилите се участници в конкурса организиран от община Раковски на тема „Цени живота не го заменяй за дрога“.

Освен изявените, осигурени подаръци от общината имаше за всички деца от 5-ти и 6-ти клас  взели участие в него.

„По повод конкурса, имам една молба към вас, вие да бъдете посланници в сред вашите връстници и заедно да се  борим с този проблем. Тепърва ще видите и много други инициативи в тази насока.“-Това бе и  част от приветственото слово в отговор на г-н Гуджеров към възпитаниците на основното училище. По нататък той раздаде  удостоверенията за завършен осми клас и грамотите на отличилите се седмокласници. Тържеството завърши с изпращане знамето на училището и сваляне на националния флаг.Накрая всички си пожелаха весела ваканция и усмихнато лято.

Видео кадри от събитието можете да видите по-долу: