Интервю с кмета на Чалъкови – Димитър Николов

В община Раковски продължава да се изпълнява т. 1 от предизборната платформа на ПП ГЕРБ – сигурност за населението на общината. Жителите на село Чалъкови първи ще могат да видят резултата от дейностите по прокопаване, продълбочаване и почистване на отводнителни канали с цел превенция срещу наводнения, с помощта на новозакупения от общината багер.
Човекът, когото потърсихме за коментар за случващото се, какво се е направило до сега за жителите на селото и какво предстои да се направи е новоизбраният кмет на с.Чалъкови – Димитър Николов.

Здравейте г-н Николов.
– Здравейте.
Какво Ви накара да се кандидатирате за кмет толкова млад и как се чувствате като човек, който е поел доста отговорности към своите съграждани?
– Мотивацията за кандидатурата ми дойде от бездействието на досегашния кмет на с. Чалъкови. Толкова години нищо не се предприемаше и не се правеше за благото на гражданите на с.Чалъкови. Сега след като поех кормилото се чувствам доволен, защото срещам подкрепа не само от кмета на община Раковски – Павел Гуджеров, а и от съгражданите си.
В този ред на мисли каква обстановка заварихте в Чалъкови след сядането Ви на кметския стол?
– Заварих една трагична обстановка. Всичко е занемарено и изоставено на произвола. Надявам се и ще дам всичко от себе си за напред това да се промени.
Започнали са дейности насочени към предварително намаляване и предотвратяване на рисковете бедствени положения и в частност наводнения, какво беше изпълнено?
– С риск да се повторя, нищо не беше изпълнено, само празни обещания. За една седмица успяхме да изпълним толкова, колкото не беше свършено за 10 години. Възстановихме и доизградихме отводнителни канали в източната част на селото, които при евентуално бедствено положение ще спомогнат за отводняването на 40% от територията на селото. Изградихме и отводнителен канал в западната част, който също ще накара жителите на с. Чалъкови да се чувстват по-спокойни.
Получихте ли необходимата подкрепа от кмета на Община Раковски – Павел Гуджеров и очаквате ли съдействие от негова страна относно работата Ви в с. Чалъкови?
– Получих огромна подкрепа от г-н Гуджеров. В краткия срок от няколко месеца се сработихме доста добре. Ще очаквам подкрепа от негова страна и за в бъдеще.
Моля да се обърнете към своите съграждани с някакво послание?
– Искам да ги призова да повярват в нас и да ни подкрепят в работата и действията, които предприемаме, защото по този начин и ние ще си вършим по-добре работата.