Кмет, Председател на Общински съвет и Общински съветник дават началото на събора в Момино село

събор Момино селосъбор Момино село

Началото ежегодния събор „Пъстра трапеза” в село Момино село бе дадено с изключително красивото и атрактивно изпълнение на калоферските гайди . Кмета Гуджеров приветства жителите и гостите на Момино село, като не спести благодарности на Кмета на Калофер за отзивчивостта и похвали към Кмета на село Момино село „Всеки може да извика един оркестър и да каже, че е направил събор, но тук виждам, че кмета на село Момино е вложил парче от сърцето си, бъдете живи и здрави и пазете традициите за да може да пребъде събора на село Момино село и за напред”, каза Кмета Гуджеров пред събралите се моминци.

Символичен домакин на събитието е и общинския съветник Рангел Матански, който е родом от Момино село. Припомняме, че именно Матански влезе в остра полемика с председателя на БСП и общински съветник Петър Антонов относно предложението на последния заделените средства за Момино село да бъдат насочени за други цели.

Кмета на село Момино село, Никола Стоянов сподели, че са подготвени доста изненади за гостите на събора включително Юнашки „КАЗАН”, заря и други.