Павел Гуджеров направи първа копка за реконструкцията на централния площад в Раковски

С официална церемония „Първа копка“ започна ремонтирането на пл.“България“ в кв.Ген.Николаево в Раковски.

Кметът на Община Раковски Павел Гуджеров и Михаил Камбитов -представител на фирмата изпълнител направиха символична първа копка като отстраниха част от съществуващата настилка на площада.

Кметът Гуджеров не спази традицията и не разби бутилката шампанско в багера, докаран за церемонията, а по примера на премиера Борисов я подари на багериста.

На церемонията, която на практика дава старт на същинските строителни работи по площада присъстваха народният представител Младен Шишков, цялото ръководство на община Раковски, общински съветници, служители на общинска администрация, служители на фирмата- изпълнител, граждани.

Енорийският свещеник Отец Румен се обърна към присъстващите с молитва и благослов, а Павел Гуджеров благодари на колегите си от общинската администрация, общинският съвет и МИГ-Раковски за усилията и трудът им по проекта. „Днешното събитие за мен е символ за едно ново начало на нашата община. За мен това е най-важният и най-знаковият проект за Раковски. Пожелавам си , когато този площад бъде готов да започне една нова ера за нас.“- заяви общинският кмет. Той сподели и друга добра новина, че на 28 май започва санирането на сградата на общинска администрация Раковски – обект за около 350 хил. лв., финансиран от Националния доверителен екофонд.

Народният представител Младен Шишков започна с думите , че днес се развенчава един мит, че повече се прави за кв.Секирово понеже видите ли кмета Гуджеров живее там. „Всички в тази община сме равни и се прави по равно за всички“- подчерта Шишков. Депутатът припомни, че ремонтът на площад „България“ е част от предизборните ангажименти на Павел Гуджеров.

Стойността на проекта е 800 хил.лв без ДДС и е изцяло от бюджета на общината. Проектът ще се изпълнява на два етапа, като първият етап.